Menopauzeconsulent

 

De menopauze kan een mooi, nieuw begin zijn.

 

75% van de vrouwen in de menopauze heeft drie of meer klachten die haar leven dermate kan beïnvloeden. Je zoekt als vrouw naar oplossingen: medicatie om te kunnen slapen, medicatie om de depressieve gevoelens te verdoezelen, e.d. Maar soms schuilt de echte oorzaak van uw klachten, in de start van een nieuwe levensfase: de menopauze. Menopauze is geen kortstondige fase waarin een vrouw last krijgt van opvliegers en stemmingswisselingen. Maar de menopauze is een levensfase die ingaat – gemiddeld vanaf 52 jaar – en die duurt tot aan de dood. Vaak is dat een derde van ons vrouwelijk leven. Dat is heel wat! Dus we kunnen er maar beter een leuke tijd van maken.

 

Maar hoe doe je dat? Kan ik iets doen aan die dikkere buik door de menopauze? Ik blijf steeds gewrichtsklachten hebben, en weet niet welke beweging bij mij past. De zin in seks is volledig weg, ik voel mij onzichtbaar en totaal niet aantrekkelijk.

Vaak weet je als vrouw niet bij wie je met dergelijke vragen terecht kan. Een menopauzeconsulente kan jou, in samenwerking met uw gynaecoloog, professioneel hierin begeleiden. Alle problematieken worden overlopen, en we zoeken samen naar antwoorden en inzichten in jouw nieuwe levensfase.

 

Zo kan de menopauze een start worden van een mooi, nieuw begin.